Kakava Şenliklerindeydik…

Baharın habercisi olarak kabul edilen Kakava şenlikleri, Edirne’de Kırkpınar güreşlerinin de yapıldığı Sarayiçi alanında Kakava ateşinin yakılmasıyla başladı. Türkiye’nin dört bir yanından ve yurtdışından gelen toplam 5000 kişi Edirne’ye akın etti. Davul zurna eşliğinde alanda dans eden Romanlar, renkli giysileriyle karnaval görüntülerini aratmadı. Şenliğe katılanlar Kakava ateşinin üzerinden atlayarak iyi bir yıl geçirmeyi diledi. Etkinlik boyunca bir çok yerel müzik ve gösteri grubu sahne alırken Sahaja Yoga müzik grubu olarak da binlerce katılımcının önünde sahne alma imkanımız oldu.

Sahne performansının hemen ardınan İstanbul’dan geldiğini söyleyen bir katılımcının söyledikleri ise hepimizi çok şaşırttı: “Bir kaç saat önce kağıda bir dilek yazmış ve demiştim ki – Tanrım lütfen farkındalığımı yükselt, beni aydınlanmaya ulaştır…”

Ertesi gün sabah 5 sularında ise bolluk ve bereket getirdiğine inanılan ağaçtan dal koparan katılımcılardan bazıları, sağlıklı bir yıl geçirecekleri inancıyla nehre girdi.Bu dilekle Tunca Nehri’nin suyuyla yüzlerini yıkadı.

Önceki yazı
Rıfat Ilgaz’da Sahaja Yoga Programı
Sonraki yazı
Boğaziçi Uni. Sports Festivali

Arşivler

Menü
error: Content is protected !!