Meditasyon düşünceyi odaklama sanatı mıdır?

meditasyon

Meditasyon, zihni zorlamak, konsantrasyon, uyuklama, herhangi bir düşünceye/nesneye odaklanma, çeşitli şekiller, renkler görme, sesler duyma veya hipnoz hali değildir. Meditasyonda düşüncelerin hiç bir yeri yoktur. Meditasyonda ulaştığımız konum bizi son derece rahatlatan, aklımızın tamamen sakinleştiği, her şeyin farkında olduğumuz ve aynı zamanda tüm düşüncelerimizin de üzerinde olduğumuz bir konumdur. Bu konuma ulaşmak düzenli Sahaja Yoga meditasyonu yaparak mümkündür.

Meditasyon ve Düşünceyi Odaklamak

Düşünceyi odaklamak sanıldığının aksine dikkati zorlamak anlamına gelir, bu zorlama da karaciğerin ısınmasına yol açar. Bu ısı vücudumuzda kaldığı sürece de en ufak şeylerden dolayı öfkelenip, rahatsız ve huzursuz olmaya başlarız.

İçimizdeki Kundalini enerjimiz yedinci enerji merkezine ulaştığında hiç bir efor ve zorlama olmadan düşüncelerimiz dağılmaya ve azalmaya başlar. Rahatlarız. Sakinleşiriz ve dengeye geliriz.

“Kundalini bir kere kendini yedinci merkeze yerleştirdiğinde, kişi meditasyon konumunda demektir.” Shri Mataji Nirmala Devi

Sahaja Yoga meditasyonuna başlarken düşüncelerinizi durgunlaştırın ve dikkatinizi bıngıldak bölgesinde (yedinci enerji merkezine) tutarak düşünceler bulutunu minimum düzeye indirin. Aklınızdan geçenleri sadece seyredin. Düşünceler gelmeye devam ederse onları yalnızca affedin. Zihnimizi zorlamak yerine ona sevgiyle kucak açar ve düşüncelerin ötesine yükselebilirsek aklımızın karmaşıklığı ve zihnimizin sürekli reaksiyon verme ve yargılama süreci ortadan kalkar. Böylece gerçek meditasyon konumuna ulaşırız.

Sahaja Yoga meditasyonu öğrenmek için size en yakın yoga merkezine uğrayabilirsiniz.
https://www.sahajayogaistanbul.com/ucretsiz-kurslar/

Online olarak da ilk meditasyon deneyiminizi aşağıdaki sayfadan edinebilirsiniz.
http://www.sahajayogaportal.org/sahaja-yoga-online-meditasyon.html

ŞİMDİ İZLEYİN: Sahaja Yoga Aydınlanma Meditasyonu

Önceki yazı
Üniversite Şenliklerinde Sahaja Yoga
Sonraki yazı
Sahaja Yoganın Faydaları

Arşivler

Menü
error: Content is protected !!