Müzik Terapi ile Meditasyon

yoga müzikleri

Sahaja Yoga Müzik Terapi programları ile müzik ve mediatsyonu bir arada deneyimlemek artık mümkün. Her Salı 21:30’da Sahaja Yoga Portal web sitesinde canlı yayınlanacak olan müzik terapi çalısmasına herkes katılabiliyor.

http://www.sahajayogaportal.org/sahaja-yoga-online-meditasyon.html

Müzik hepimizin hayatında var olan kimileri için sadece bir eğlence kimileri için bir terapi aracı. Müziğin hayatımızı derinden etkilediğini aslında bir çoğumuz hala bilmiyoruz. Japon bir bilim adamının seslerden yayılan titreşimlerin suyun donması esnasında su kristallerinin farklı şekiller almasını gözlemlediğinden beri müziğin fiziksel dünyamıza-sağlımıza etkisini kabul etmemek mümkün değil. Müzik, fiziksel, zihinsel ve duygusal sorunlarda iyileştirici etkisi olması bir yana kişiyi aynı zamanda çabasız biçimde yeni bir ruhani farkındalığa yükseltir. Yedi notanın ve yedi çakranın olması aslında bir tesadüf değil bu sinir sistemimizle müziğin ilişkisinin olduğunun ilk somut delilidir. Sahaja Yoga tekniği ile çok basit bir şekilde müzikten yayılan titreşimleri ellerimiz aracılığı ile hissedebilir hangi müziğin hangi çakrayla ilişkili olduğunu anlayabiliriz. Müziğe olan hassasiyetimiz artar ve müziğin iyileştirici gücünü tecrübe ederiz. Düzenli meditasyonla hem kulağımızın hassasiyeti artar hem de bedenimiz müziğin gücü ile dengeye gelir. Bunun için sadece düzenli meditasyon yapmak ve pozitif enerjisi olan müzikleri dinlemek ya da söylemek yeterli.

Müzik Terapi ve Online Meditasyon

Müziğin gücünü tecrübe etmek için her Salı saat 21.30’da Sahaja Yoga Online Meditasyona davetlisiniz.

“Müzik pozitif titreşimleri taşıyan bir yoldur fakat bu müzik tanrısal olmadır. Kuvvetli pozitif enerji içeren bir müzik sizi evrenin enerjisi ile, Tanrısal saf sevgi gücü ile bağlantıya geçirir ancak bu bağlantı sadece aydınlanmadan (kendi Kundalini enerjinizin uyanmasından) sonra gerçekleşir. Orada seni neşelendiren bu titreşimlerdir. Serin esintiyi (titreşimleri) hissedersin ve onunla neşelenmeye başlarsın…Serin esintiler seni sakinleştirir…ruhunun sonsuz neşesini hissettirir…”
Shri Mataji Nirmala Devi

yoga istanbul

Önceki yazı
24 Kasım Ögretmenler Günü Kutlu Olsun
Sonraki yazı
Meditasyon Nedir, Nasıl Yapılır?

Arşivler

Menü
error: Content is protected !!